diumenge, 13 d’abril del 2014

Melindros



En el moment que sa senyoria estava sucant el melindro a la xocolata va ser quan l'Hipòlit li va venir amb l'encàrrec que a baix hi ha una dona que demana per sa senyoria, senyoria.
   —Una dona? Qui és?
   —No la conec.
   —Què vol?
   —No ho sé. Vol parlar amb sa senyoria personalment. Que és important.
   —Doncs que s'esperi. El meu esmorzar és més important.
[Jaume Cabré, Senyoria (Barcelona: Proa, 2004 [1991]), pàg. 328]



Tot i que ja arriba la calor i cada vegada ve menys de gust prendre una xocolata desfeta, és una manera d'acomiadar-se de l'hivern i de les tardes de xocolata...això si amb melindros.
Us proposo una recepta ben fàcil de fer a casa, i que us permetrà gaudir d'un bon berenar, i els que sobrin el dia següent esmorzar!!


Ingredients

3 ous

75 gr de farina

75 gr de sucre

1 culleradeta de cafè de llevat

Sucre glas


Pas a pas...

Es separen les clares dels rovells dels ous. Es baten els rovells amb el sucre, i s'afegeix la farina i el llevat tamisats. Es bat bé perquè quedi ben homogeni.

Es munten les clares a punt de neu i s'afegeixen a la barreja anterior. Un cop ben mesclat es posa en una màniga pastissera per poder fer bé la forma del melindro.

A la safata del forn anem fent tires tal com vulguem que siguin els melindros, no els feu molt junts perquè se us enganxaran els uns als altres.

Abans de posar-los al forn els ensucreu amb sucre glas...i cap al forn a 200 graus durant 10 minuts.



I a gaudir dels melindros!!

14 comentaris:

  1. Una recepta fantastica, me l'apunto de cara la tardor (a mí m'agrada més quan comença el fred, jejeje)
    Petons!

    Cuina d'emergencia
    http://cuinademergencia.blogspot.com

    ResponElimina
  2. És una cosa que tinc pendent de fer fa temps...perquè encara que no sigui temps de xocolata, a mi m'encanten pels pastissos freds d'estiu (tipus tiramisú)!!! O sigui que no tardaré massa a provar-ho! Els teus t'han quedat preciosos!!! Petons!

    ResponElimina
  3. OH! semblen de pastisseria! però segur que estaven més bons! bona setmana

    ResponElimina
  4. Uhmmmmmm con un chocolatito que ricos estos melindros, se me hace la boca agua solo de imaginarmelo jajajajaja.

    Besiness

    ResponElimina
  5. Que cosa mas buena asi para mojar con chocolat!!besos

    ResponElimina
  6. Quins melindros més macos que t'han sortit, han de ser boníssims! No coneixia el teu blog i m'ha agradat molt, ara vaig a mirar quines altres receptes has publicat, el que he vist m'ha encantat. Jo també tinc un blog, si vols visitar.lo em farà molta il.lusió, l'adreça és

    http://lesreceptesquemagraden.blogspot.com.es/

    ResponElimina
  7. T'han quedat uns melindros perfectes, semblen de pastisseria!! el pròxim cop que faci flam de nata els faré, que em costa de trobar-ne així de bons!! un petó guapa, i bona pasqua!!

    ResponElimina
  8. Ohhh quina pinta... em fas venir ganes de menjarne! petons

    ResponElimina
  9. Mmm, què bons els melindros! A més, t'han quedat amb una forma perfecta. Tot i que ja som a la primavera, me'ls apunto per un esmorzar de diumenge. Petons i bona Pasqua!

    ResponElimina
  10. MMmmm....quina tendresa desprenen aquests melindros!!! Els vull fer!!!!
    Petons,
    Olga

    ResponElimina
  11. Fan molt bona pinta, m' emporto la recepta que no n' he fet mai.

    ResponElimina
  12. Amb un esmorzar com aquest jo tampoc baixaria heheh!!!

    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  13. Umm melindros, m'has fet recordar quan era petita, ara sembla que s'ha perdut el costum i els recordó tan bons.
    Els teus es veuem deliciosos, de pastisseria total.
    Salutacions

    ResponElimina
  14. Que pinta mas deliciosa me la comia ahora mismo!!besos

    ResponElimina

Cada comentari és una alegría més, m'animeu molt a seguir cuinant!
Tots són llegits amb molt entusiasme!