No sabia quin nom posar-li a aquest pastís, la veritat és que he estat força estona pensant com dir que és un pastís que un cop fora del forn se li dóna la volta...pastís voltejat? pastís a l'inrevés?...fins que crec que he donat amb pastís girat...ja que un cop fet es gira!
És un pastís molt fàcil de fer, i molt curiós, i si teniu nens a casa els farà gràcia veure el procés i el resultat. Us ho recomano!
Només necessitem pinya en rodanxes i cireres en almívar, una mica de sucre morè...i la recepta que més us agradi de pa de pessic. Jo vaig fer el de iogurt, que sempre queda esponjós i el tinc per la mà.
Com el fem?
Preparem la massa del pa de pessic, la deixem a part i agafem un motlle, posem paper de forn i una mica de mantega per a que sigui més fàcil desemmotllar-lo després. I posem una mica de sucre morè, que al desfer-se farà com un caramel.
Ara és el moment de la creativitat personal...posar els trossos de pinya i les cireres com més ens agradi al fons del motlle...fent una figura, o com si fos una flor com vaig fer jo...això és al gust de cadascú.
Un cop tenim la pinya i les cireres al fons el motlle hi aboquem la massa de pa de pessic a sobre de la fuita, i cap al forn. Jo el vaig tenir 1 hora, ja que era gran.
Un cop el tenim cuit el deixem refredar uns 10 minuts...i el desemmotllem amb molta cura...i encara amb més cura li donem la volta...
I tindrem un pastís amb fruita...i ben maco!
Au va, animeu-vos que és mooolt fàcil!
Només necessitem pinya en rodanxes i cireres en almívar, una mica de sucre morè...i la recepta que més us agradi de pa de pessic. Jo vaig fer el de iogurt, que sempre queda esponjós i el tinc per la mà.
Com el fem?
Preparem la massa del pa de pessic, la deixem a part i agafem un motlle, posem paper de forn i una mica de mantega per a que sigui més fàcil desemmotllar-lo després. I posem una mica de sucre morè, que al desfer-se farà com un caramel.
Ara és el moment de la creativitat personal...posar els trossos de pinya i les cireres com més ens agradi al fons del motlle...fent una figura, o com si fos una flor com vaig fer jo...això és al gust de cadascú.
Un cop tenim la pinya i les cireres al fons el motlle hi aboquem la massa de pa de pessic a sobre de la fuita, i cap al forn. Jo el vaig tenir 1 hora, ja que era gran.
Un cop el tenim cuit el deixem refredar uns 10 minuts...i el desemmotllem amb molta cura...i encara amb més cura li donem la volta...
I tindrem un pastís amb fruita...i ben maco!
Au va, animeu-vos que és mooolt fàcil!
És facilíssim de fer i queda sempre tant bé!!!!
ResponEliminaA mi m'encanta fer-lo amb albercocs, ara que és l'època i quan hi ha figues... és una passada de bo!
PTNTS
Dolça
Hola Núria, aquest pastís t'ha quedat molt xulo! El vaig veure igual a un llibre de la Nigella Lawson i sempre he pensat que el faria, però tinc una llista de pendents taaaan llarga! jejjeej Veient com t'ha quedat a tu encara em fa venir més ganes de provar-lo, es veu deliciós! Una abraçada maca!
ResponEliminahttp://lesreceptesquemagraden.blogspot.com.es/
Aquest pastís invertit em porta molt bons records... la meva mare el feia molt sovint, el va treure d'una revista, però et parlo de 20 anys com a mínim... ! jo també el faig sovint, està super bo! si cobreixes la base del motlle amb caramel, damunt d'aquest la pinya i després la massa, et quedarà amb un color fantàstic, a banda del bon gustet del caramel! una abraçada!
ResponEliminaAcabo de descobrir el teu blog i em quedo de seguidora. Si vols passa't pel meu, és de reposteria, espero que t'agradi. Crec qc aquests pastissos que es fan al revés són els ''Tatin'' que, encara que l'original es fa amb poma, també es poden fer amb qualsevol altra fruita..
ResponEliminauna abraçada i fins aviat.
*Pilar*
Aquest tipus de pastís girat m'encanten i sempre són un recurs, força ràpid, per preparar, en poc temps, un berenar genial! Petons!
ResponEliminaNúria se me hace la boca agua viendo tus fotos
ResponEliminaHola Núria, com estàs? Quin pastís tan bo ens portes, a més queda molt ben presentat amb les rodanxes de pinya i les cireres. Un esmorzar o berenar deliciosos. Petons.
ResponEliminaUn pastel facil y bueno, que gusta siempre
ResponEliminaPeto
Núria!! se't troba a faltar, eh?? però si quan vens ens deixes una recepta bona com aquesta se't perdona ;). No he fet mai un pastís girat, però queda d'allò més bé, i de pinya m'encanta!! un petonàs!!
ResponEliminaÉs un dels pastissos "diferents" que feia la meva mare!!!! L'hauré de fer un dia d'aquests.....perquè jo no l'he fet mai!!!
ResponEliminaPetons, Núria!
Olga
Mai he fet aquest tipus de pastís, i no pot ser!!!! l'he de fer ja!!
ResponEliminaUn petonet
Míriam
http://mysecretcakes.blogspot.com.es/
Te un aspecte fantàstic aquest pastis i sembla molt fàcil, jo no l'he fet encara però si que l'he menjat.
ResponEliminaSalutacions,
Queda molt curiosa, i sembla tant bona!! Petons
ResponEliminaNúria guapa tens una sorpresa al meu blog, quan puguis passa't a recollirr-la! Una abraçada.
ResponEliminahttp://lesreceptesquemagraden.blogspot.com.es/
Nuria, Me encantan tus recetas y sugerencias. Excelente blog, felicitaciones!!
ResponEliminaSoy Cata tengo el blog: Recetas de Bizcochos los invito a conocerlo, ya que una rica Receta de Bizcocho, facil de hacer siempre es muy util.
Espero te guste el blog de Recetas de Bizcochos, te parezca util y puedas recomendarlo a tus seguidores.
Desde ya gracias.
Saludos Cata