Per a endolcir les tardes de diumenge sempre és bo tenir alguna coseta a casa per a un bon berenar amb la calma que ens permet el fet de no treballar, ja que la resta de la setmana hem d'anar amb el temps cronometrat.
I per això...avui toca cupcakes de canyella. És una de les espècies que més m'agraden, i l'olor de la canyella per tota la casa quan es cuina al forn és de les millors sensacions. I, l'altre dia vaig saber que és dels condiments més digestius que hi ha, i ajuda a l'estómag quan té problemes per a digerir. Així que tot és positiu!
Ingredients
120 gr de farina
140 gr de sucre
1/2 sobre de llevat en pols
40 gr de mantega (base) / 20 gr de mantega (frosting)
125 ml de llet (jo sempre utilitzo desnatada)
1 ou
Canyella en pols
60 gr de Formatge d'untar
100 gr de Sucre glas
Pas a pas...
Fem la base dels cupcakes: Es posa la farina, el sucre, el llevat i la mantega en un bol. Es barreja fins que està tot ben integrat.
Fem la base dels cupcakes: Es posa la farina, el sucre, el llevat i la mantega en un bol. Es barreja fins que està tot ben integrat.
Poc a poc anar afegint la mitat de la llet, i anar batent fins que la llet està del tot integrada a la massa.
Es bat l'ou, la canyella (1 cullereta de cafè) i l'altra meitat de la llet en un altre bol; i tot seguit, afegir a la massa anterior. Barrejar bé.
Es posa la massa a les càpsules de paper. I...cap al forn: uns 25 minuts a 180ºC.
Per al frosting: Barregem en un bol, 20 gr de mantega pomada (tova), 60 gr de formatge d'untar, 100 gr de sucre glas i una cullereta de cafè de canyella (jo vaig posar-ne una mica més, ja que m'agrada molt la canyella).
Una vegada tenim les bases dels cupcakes fredes (per a no fer malbé el frosting), amb una espàtula decorem com més ens agradi amb el frosting. I, per acabar jo vaig ratllar una mica de xocolata negra per sobre...que amb la canyella dóna un toc molt bo.
I ja els tenim...per endolcir les tardes de diumenge...o qualsevol dia de la setmana!
Em dones permís per menjar-me les magdalenes sense el guarniment de damunt?
ResponEliminaM'encanten les magdalenes de canyella ;-)
Ptnts
Dolça
Tens el meu permís Dolça!
EliminaDe fet no totes les vaig guarnir, i algunes van caure per esmorzar i molt bones!
Petons
Em sembla sentir la bona oloreta de la canyella, han de tenir també molt bon gust.
ResponEliminaPetons.
La canyella és tan bona...i diuen que afrodisíaca...Aquests cupcakes em semblen genials, per diumenge i per qualsevol altre dia! Petons!
ResponEliminaAfrodísiaca?? No sabia això, sempre s'aprèn alguna cosa nova jeje
EliminaPetons
Que pinta..!!que me gusta la canela!!besos
ResponEliminaDe tant en tant va molt bé un capritxet d'aquestos! Que bé t'han quedat! petons
ResponEliminaJo també sóc una fan incondicional de la canyella, me la menjaria a cullerades, així que aquests cupcakes els trobo molt i molt interessants. Em copio la recepta ja. Petons.
ResponEliminaI tant! Canyella a cullerades! Petoons
EliminaA mi també m'agrada moltíssim la canyella!! i si tot són propietats positives... molt millor!! aquests cupcakes m'encanten!! un petó!!
ResponEliminaOstres.. que bons, i no semblen gens empalagosos.
ResponEliminaa los que nos gusta la canela estos cupcakes son irresistibles¡¡
ResponEliminabss
M'encanta la recepta!! tenen una pinta boníssima!
ResponEliminapetons
Doncs si, si un Diumenge d'aquells ensopits per la perspectiva del dilluns li plantas aquests cupcakes, canvia radicalment. M'encanta la canyella...així que a la saca de "properarment".
ResponEliminaBon final de setmana!
El toc de la canyella segur que els fan especials! bon cap de setmana
ResponEliminaJo no sóc molt amant de la canyella però.....si em dosifico la quantitat......segur que les trobo delicioses!!!!
ResponEliminaTenen una presència genial!
Petons,
Olga
Això de tenir poc temps per visitar blocs i comentar fa que així que trobo el moment "menjo" fins a empatxar-me!! Quins cupcakes més xulos i la canyella... SI afrodisíaca i sofisticada: m'encanta!!
ResponEliminaPetons