No cal esperar el 25 de juliol per a menjar-se una Tarta de Santiago...ara és quan ve més de gust, i acompanyar-la amb un vinet dolç.
És una recepta molt fàcil i surt una tarta força gran, que teniu per berenar i esmorzar...
No m'enrotllo més i us explico com fer-la!!
Ingredients
5 ous
70 gr de mantega
250 gr de sucre glas
100 gr de farina
250 gr d'ametlla molta
Ratlladura d'una llimona
Pas a pas...
Es fon la mantega i es deixa refredar. Es baten els 5 ous amb el sucre glas, i quan estigui ben integrat afegir la farina i l'ametlla molta. Barrejar-ho bé per a que s'integrin tots els ingredients i després no quedin grumolls.
A poc a poc afegir la mantega fosa, i posar-ho a un motlle enfarinat (d'uns 24 o 26 cm).
I cap al forn...a 180 graus, durant 40 minuts.
Un cop freda...toca donar-li el toc de Santiago...la creu. Jo vaig cercar una imatge de la creu per Internet, la vaig imprimir i retallar. Es posa sobre i s'ensucra la tarta.
I ja la tenim...
Perquè esperar al juliol, si es pot menjar al febrer?
Apa Núria quina casualitat!! jajajaja Jo també tinc la Tarta de Santiago perquè es programi sola d'aquí a dues horetes!! jajajajajaja Completament d'acord: no cal esperar al juliol!
ResponEliminaUna abraçada
Siiiii quina gràcia m'ha fet veure la teva recepta!!!!! Petó
EliminaNo cal esperar, qualsevol dia es bo per gaudir de la tarta de Santiago. Té molt bona pinta.
ResponEliminaPetons.
La tarta de Santiago és el meu postre pels imprevistos, sempre que hi ha un sopar organitzat a ultima hora, faig una tarta de Santiago per psotres i quedo com una reina. La teva fa molt bona cara.
ResponEliminaUna abraçada,
És un dels meus pastissos preferits! tot el que es fet amb farina d'ametlla m'encanta!!! Petons!
ResponEliminaM'encanta la tarta de Santiago, com a filla de bon gallec. Prova de menjar-la així: poses aiguardent d'herbes en un vas de xupito i l'escampes per un tall de la tarta. Això sí, només per adults. Petons.
ResponEliminaHo provaré Chus!!! No hi ha menors a casa, així que ho provarem segur jejee
EliminaUna de las tartas más ricas que hay sobre la tierra, dímelo a mi que soy gallega jajajaja. Rica de verdad, un besote.
ResponEliminauna tarta divina y como bien dices ideal para cualquier momento del año.
ResponEliminaPeto
Ostres! Saps que mai n'he fet una? Ara ja tinc la recepta! Gràcies! ;)
ResponEliminaQuè bona que és, amb el gustet ametllat!! t'ha quedat perfecta! Ens veiem el 22 a TRG!! un petó!
ResponEliminaAmb lo bona que es i tan que ens la podem menjar tot l’any, t’ha quedat fantàstica
ResponEliminaPetons
T'ha quedat perfecta!!! és una de les tartes que m'encanten!!
ResponEliminaque bo que és el pastís de Santiago... amb una mica de moscatell...mmmm ja m'hi trobo.
ResponEliminaPtnts
Dolça
Núria, creus que quedaria bé amb farina sense gluten? És una tarta molt bona i com tinc una companya celíaca.....la podria fer i portar-la al cole. Ja em diràs.....
ResponEliminaGràcies per endavant!!!! Petons,
Olga
Olga, no m'ho havia plantejat...
EliminaJo crec que si que quedaría bé, si només s'ha de substituir la farina i empres farina sense gluten no hi haurà cap problema. Quan ho provis fes-m'ho saber!!!!
Molts petons