Avui és un dia especial, avui és el dia de la Revetlla de Sant Joan. El dia que sabem que l'estiu ha arribat, i ens fa il·lusió celebrar-ho.
Mentre escric aquest post entra olor de pólvora per la finestra, i a falta d'unes hores pel sopar i la festa, ja es respira l'ambient tan característic d'aquest dia.
Com no podia ser d'una altra manera, avui us porto la Coca de Sant Joan. La recepta me la va donar la meva tieta, i ha sortit boníssima.
Jo l'he fet amb fruita confitada i pinyons, però la podeu fer també amb crema pastissera, farcir-la de cabell d'àngel...hi ha moltes opcions.
Aquí us deixo la recepta per si us animeu!
Ingredients per a la massa mare
20 gr de llevat fresc
65 ml de llet
125 gr de farina
Ingredients
350 gr de farina
100 gr de sucre
50 gr de llet
2 ous
80 gr de mantega
ratlladura de mitja llimona
2 culleradetes d'anís
Pas a pas...
Primer fem la massa mare: agafem el llevat fresc i el desfem amb la llet tèbia.
Amb la farina fem un volcà i al mig posem la llet amb el llevat, i ho amassem bé fins a tenir una massa consistent.
La posem en un bol, i la deixem llevar fins que dobli el volum.
Una vegada hagi doblat el volum comencem a amassar els altres ingredients. Agafem la farina, el sucre, la llet, els ous, la mantega, la ratlladura de llimona i l'anís; els posem tots junts en un bol i ho amassem.
Una vegada tingui consistència, hi afegim la massa mare que havíem deixat llevant. I continuem amassant.
Fem una bola amb la massa i la deixem en un bol llevant durant uns 20 - 30 minuts.
Passat aquest temps, agafem la massa i fem la forma de la coca. I la tornem a deixar llevar uns 15 minuts.
Ara és el moment de pintar-la amb ou, i decorar-la al nostre gust...fruita confitada, pinyons, crema, etc.
I al forn fluix uns 20 minuts.
BONA REVETLLA!
Gaudiu de la nit més màgica!
MMMMMMMM...
ResponEliminaQuin art!!!
Quina gana m'ha entrat de cop!!!
;)
Encara que ja ha passat la revetlla, per esmorzar encara ve de gust un tallet de coca d'aquesta!
ResponEliminaPTNTS
Dolça
M'he quedat amb les ganes de fer la coca de brioix... crec que caurà un dia d'aquests.T'ha quedat molt bé!
ResponEliminaQue bona! jo me'n menjaria un tallet encara que ja hagi passat St. joan.
ResponElimina