Avui us porto un pastisset que darrerament s'ha posat molt de moda: el cupcake. L'altre dia m'havien convidat per esmorzar amb unes persones especials i volia sorprendre'ls, vaig pensar que uns cupcakes sempre són llaminers tan a la vista com al paladar.
Aquesta vegada vaig fer el frosting de maduixa, ja que normalment el faig de vainilla.
Però bé...comencem!
Posem-nos el davantal!
Ingredients per a la base dels cupcakes:
120 gr de farina
140 gr de sucre
1/2 sobre de llevat en pols
40 gr de mantega
125 ml de llet (jo sempre utilitzo desnatada)
1 ou
1 cullereta d'extracte de vainilla
Pas a pas...
Es posa la farina, el sucre, el llevat i la mantega en un bol. Es barreja fins que està tot ben integrat.
Poc a poc anar afegint la mitat de la llet, i anar batent fins que la llet està del tot integrada a la massa.
Es bat l'ou, l'extracte de vainilla i l'altra meitat de la llet en un altre bol; i tot seguit, afegir a la massa anterior. Barrejar bé.
Es posa la massa a les càpsules de paper per a magdalenes, però no s'omple del tot, ja que els cupcakes no han de ser molt alts per a poder posar el frosting.
I...cap al forn: uns 25 minuts a 180ºC.
Ingredients per al frosting de maduixa:
120 gr de mantega
240 gr de sucre glas
50 gr de melmelada de maduixa
Pas a pas...
Es posa en un bol la mantega i el sucre i es bat fins que quedi una massa homogènia. Aquest pas és molt més fàcil si es té una batedora elèctrica... o un bon braç!!
Un cop tenim el sucre i la mantega units hi afegim la melmelada (que pot ser del gust que ens agradi més).
Ja tindríem el frosting de maduixa...si es vol es pot posar colorant per fer-los més atractius a la vista.
Jo vaig posar també cireretes confitades.
Un cop les bases dels cupcakes són ben fredes, agafem el frosting i el posem en una màniga pastissera...i aquí ja al gust de cadascú i a alliberar la creativitat...que per això també serveix la pastisseria.
I ara ja...a degustar-los!
Espectaculars , magnífica presentació i millor sabor .
ResponEliminaJa els hi agradaria a molts professionals.
Així que endavant , això no para ningú .
Enhorabona
Molt bonics! i segur que boníssims
ResponElimina