Volia començar amb una recepta tradicional, crec que és un bàsic de la nostra terra i de la cuina del dolç: el pa de pessic.
Només escoltar el nom ja em ve al cap l'esponjositat...els esmorzars...els berenars...i tot el que es pot arribar a fer: decorar-lo...farcir-lo amb melmelada, amb nata, amb xocolata...TOT és possible.
Aquesta vegada vaig voler provar uns motlles que són per fer mini pastissets, un dia us els ensenyaré. La veritat és que és força pràctic, ja que tens la possibilitat de realitzar qualsevol pastís en versió individual. És útil per transportar, i també per no esguerrar un pastís que ens ha quedat moníssim, i al tallar-lo es pugui trencar.
Posem-nos el davantal!
Ingredients
(la unitat de mesura serà el gotet del iogurt que emprem)
1 iogurt - no llencem el gotet!
3 ous
1 gotet d'oli d'oliva
2 gotets de sucre (blanc o morè)
3 gotets de farina de rebosteria
Pas a pas...
Primer de tot es baten els ous, i tot seguit s'afegeix el sucre.
Quan estigui ben integrat s'hi afegeix el iogurt i l'oli. I a batre!
S'afegeix la farina. Sempre és bo tamissar-la, ja que ens quedarà més esponjós i evitarem grumolls de farina que es puguin cremar al forn.
Preparem un motlle, o en el meu cas els motlles. Jo normalment poso oli d'oliva per a que no s'enganxi, tot i que també amb mantega va molt bé...això ja va a gustos.
Finalment...cap al forn! Els que tingueu un forn amb regulador de temperatura haureu de posar-lo a 180ºC durant aproximadament 35 minuts. Jo tinc un forn de gas sense regulador de temperatura, normalment el tinc uns 30 minuts i vaig controlant.
* Jo en aquest cas vaig posar sucre morè, per variar, i la veritat és que el resultat ha estat molt bo.
* En cas que vulgueu posar farina normal, són tres gotets igual. Però, llavors s'ha d'afegir un sobre de llevat en pols. Queda tot igual.
I res més per avui...a menjar!
Núriaaaaaaaaaaa!!!!
ResponEliminaEnhorabona guapa! ja tens una fan al blog, que ja saps que m'encanta cuinar...
Una pregunta: últimament no em puja el pa de pessic, i faig tot Pas a pas!
M'ensumo que és el forn... perquè és l'únic que ha canviat: el poso a dalt i baix? només a baix?
Espero que PER FI ens veiem aviat!!
Petonassos.
Marina
Hola Marina!
ResponEliminajeje Moltíssimes gràcies! Siii ets una super cuinera! Espero que puguis trobar idees per aquí, i estic oberta a rebre suggerències i consells :)
Si segueixes fent el mateix que abans i ara no et puja, si que crec que serà el forn. El forn és molt important i fins que no se "l'hi troba el truc" és difícil. Jo de tu només el posaria a baix. I anar mirant com va aquest nou forn.
Em comentes com ha anat :)
I si a veure si per fi ens veiem eh!
Petó
Un clàssic que sempre queda bo i ve de gust a qualsevol moment. M'agrada l'idea de fer-ho individual. Anant d'un lloc a altre acabo d'aterrar per el teu blog i vec que es la primera entrada que fas!!! Molts ànims amb aquest projecte!
ResponEliminaFins aviat!
Moltes gràcies Pilar! :)
ResponEliminaVa molt bé el format individual, per un esmorzar o berenar, o per emportar.
Ens anem veient per aquest món de blogs!!
Fins aviat!!
Hola Nuria:
ResponEliminaAcabo de descubrir el teu blog de cuina, bé més ben dit, de pastissèria.
Veig que tens la recepta del pà de pessic i altres moltes cosses.
Coéc una recepta que és gairebé igual i la vaig treure de les Terres del Ebre, allà a més li posen mitja ratlladura de llimona i les clares dels ous a punt de neu. Queda més esponjos i amb gustet a llimona. Bonissim.
Moltes Felicitats per el Blog, segur que jo també m'animaré i fare algunes de les teves receptes tant dolçes.
Moltes abraçades.
Francesc.