dimecres, 14 de gener de 2015

Japó a la taula - Ramen



"La cuina d'un país és el seu paisatge posat a la cassola"
Josep Pla


Qui diu que des de casa no es pot viatjar? Si hi ha res que identifiqui realment una cultura és la gastronomia, i a través d'aquesta es pot viatjar a qualsevol racó del món. L'altre dia vàrem fer un viatge al Japó, sense moure'ns de casa.

Del Japó arribava un llibre de cuina japonesa, i uns bastonets de bambú...per tant només calia preparar un àpat adequat. La tria va ser una sopa de Ramen, és un plat molt popular dins la cuina japonesa. Per acabar-ho d'adobar vàrem fer sushi (bé, un succedani, ja que al no dominar com es treballa el peix cru, el vàrem coure).


Us deixo amb la recepta del Ramen...


Ingredients

Per fer el brou:

Aigua
1 gra d'all
1 culleradeta de gingebre fresc picat
2 cebollins verds
2 pastanagues
1 ceba
Algues kombu (nosaltres vàrem emprar nori, que són les que vam trobar).


Fideus estil japonès
Salsa de soja
Tofu
Cebollí verd
1 filet de carn de porc
Brots de bambú
2 ous durs



Pas a pas...

El primer que s'ha de fer és el brou, en una olla es posa aigua, i un cop arrenqui a bullir, s'afegeixen tots els ingredients, i es deixa coure a foc lent durant dues hores.
Un cop el brou comenci a estar llest, en una altra cassola, es cou la carn de porc amb una miqueta de brou i salsa de soja. I la deixem a part.
Quan quedin uns 10 minuts per a menjar, s'afegeix al brou la carn feta, el tofu, cebollí picat, brots de bambú, i els ous durs.
Deixem que s'impregni tot, i sobretot els fideus al darrer moment, ja que els fideus asiàtics tenen una cocció de 2-3 minuts (és important respectar aquest temps per a què no ens quedin com una pasta).
Així que al darrer moment, afegim els fideus, deixem coure un instant...i ja tenim la nostra sopa de Ramen.



I per a què fos cerimoniós, l'àpat el vàrem acompanyar d'un te verd...

いただきます(Itadakimasu), o el que és el mateix: Bon Profit!




9 comentaris:

  1. Bien cierta la frase del Josep Pla.Una manera de viajar muy economica y ademas rica y sana con estos productos.
    Peto

    ResponSuprimeix
  2. Un àpat molt japonés. El sushi si m'agrada, però el tofú es més difícil, segons en quines receptes si i en altres no tant.
    Petons.

    ResponSuprimeix
  3. És bonic de tant en tant fer un viatge, gastronòmicament parlant des de les nostres cuines.
    Te'n vas sortir meravellosament bé d'aquesta incursió pel Japó.
    Ptnts
    Dolça

    ResponSuprimeix

  4. Núria; Una posada en escena d'un país a la taula, com molt bé diu en Josep Pla.
    Felicitats per aquest plat Núria¡¡ :O)

    ResponSuprimeix
  5. M'agrada, són ingredients que puc trobar a prop. Me la quedo per fer un viatge al Japó ....... A la taula. Petons.

    ResponSuprimeix
  6. m'apunto a fer el viatget...Avui aniria de perles tenir un bol d'aquests, ben calentó...!

    ResponSuprimeix
  7. A mi també m'agrada molt viatjar des de casa i gastronòmicament! més m'agrada amb avió, clar, però no és tan fàcil ;). No sóc molt de menjar japonès, però veient el que porta aquesta sopa la veritat que si que m'hi apuntaria!! un petó guapa!

    ResponSuprimeix
  8. Boníssim!!!!!!!!!!! Jo també deixo que em portin a allà on calgui a l'hora de menjar :) Aquest sopar fa molt bona pinta i el Ramen... Hi ha una pel.lícula alemanya que es diu "la noia del Ramen" que està molt i molt bé! Aquesta sopa, la seva elaboració i com d'important n'és per ells és el tema principal. El teu sopar m'hi ha fet pensar i ja m'imagino amb la sopa i davant la TV ;)

    ResponSuprimeix
  9. Hoy amaneció bastante fresco aqui en México, y nomás de ver tu ramen me hizo agua la boca...genial..
    besitos

    ResponSuprimeix

Cada comentari és una alegría més, m'animeu molt a seguir cuinant!
Tots són llegits amb molt entusiasme!