divendres, 6 de desembre de 2013

Pastís fred de llimona




Feia temps que volia provar de fer un pastís fred i sense forn, i al final va arribar el dia. El cap de setmana passat vaig fer un pastís de llimona, amb el suc de llimones del llimoner de casa. És un luxe poder fer suc amb els fruits dels arbres de casa, que has vist créixer. A mi m'encanta!

Com veureu aquest pastís és molt fàcil de fer i com a presentació queda molt bé, això si s'ha de comptar que es necessiten dos dies per a fer-lo. Així que s'ha de fer el dia d'abans.


Ingredients

Base de galeta

Un paquet de galetes Maria

60 gr de mantega


Part central

450 ml de llet evaporada

450 gr de llet condensada

200 ml de suc de llimona


Gelatina

3 fulles de gelatina

100 gr de sucre

100 ml d'aigua

100 ml de suc de llimona

2 gotes de colorant en gel (groc)



Per a fer la base de galeta, agafem totes les galetes d'un paquet (rulo) i les triturem. Desfem una miqueta al foc la mantega i ho barregem bé. Ho posem a la base del motlle que emprarem, ho aixafem bé...i cap a la nevera per a que agafi una mica de consistència.

Ara toca fer la part central del pastís...
Exprimim llimones fins aconseguir gairebé un got (uns 200 ml). En un bol posem la llet condensada i la llet evaporada i les barregem bé amb una batedora. Tot seguit afegim el suc de llimona i veure'm que qualla una mica. Posem aquesta barreja sobre la base de galeta i a la nevera durant 24 hores.

Passat un dia podem fer la part de gelatina.Posem en remull les 3 fulles de gelatina. Mentrestant en un cassó posem l'aigua, el sucre i el suc de llimona, i ho escalfem a foc suau. Quan el sucre s'hagi dissolt del tot ho apartem del foc i afegim les fulles de gelatina (ara és el moment de posar colorant si es vol). I, ho deixem refredar.

Quan estigui una mica més fred ho posem sobre del pastís que teníem a la nevera. I ara per a que es faci millor, el deixem al congelador durant unes 3 hores. 

I tenim un pastís boníssim, i uns postres molt lleugers per digerir millor.


* La llet evaporada és molt més lleugera que la nata, es digereix molt bé.



17 comentaris:

  1. M'encanten els pastissos amb gustos cítrics, són més lleugers i deliciosos. Me l'apunto perquè si a mi m'agraden, a la meva parella li pirren!

    ResponElimina
    Respostes
    1. jeje, aquests pastissos agraden molt, i són lleugers! Ja em diràs que tal :)

      Elimina
  2. Aquest pastís, amb el suc de les llimones de casa teva, ha de ser irresistible!!! Molt bonic! M'agrada això de la gelatina per sobre!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies Mònica! La gelatina és molt fàcil de fer i dóna un toc especial :)

      Elimina
  3. Núria que boníssim que deu estar. El faré segur i ja et dic , que aviat , molt aviat, jejejejeje

    ResponElimina
    Respostes
    1. jeje Gràcies Míriam!!!! Doncs si el fas vull que em diguis que tal, i foticos jeje! Mua

      Elimina
  4. Aquests tipus de pastissos a casa ens agraden molt.
    Quina enveja (sana) poder fer-lo amb llimones de casa, tenía que estar boníssim.
    Petons.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Ana! Doncs la veritat és que poder fer-lo amb llimones de casa és una sort.
      Un petó

      Elimina
  5. Llimones de casa.. i tant que ha de ser un luxe , molt més gustoses. Es un pastís que veig queda molt bé. M' emporto la recepta

    ResponElimina
  6. He dado un vistazo a tu blog y me ha encantado, me quedo por aquí si me lo permites. Te invito a que visites los mios http://madamenaroa.blogspot.com/, saludos desde Uruguay, Sudamerica

    ResponElimina
  7. Aquest pastís és deliciós, n'he tastat un de semblant i la combinació de l'àcid del llimó amb la base de galeta i els dos tipus de llet és perfecta. No es fa gens pesat, és refrescant i entra molt bé. Unes postres ideals per a les festes. Me l'apunto. Petons.

    ResponElimina
  8. Que bo Núria!!! Tot el que sigui de llimona m'agrada i t'ha quedat fantàstic!!
    Una abraçada

    ResponElimina
  9. La presentació és molt bona, i pel que ens expliques poden endevinar que de gust deu ser deliciós!!

    ResponElimina
  10. Que bo el pastis de llimona! aquesta recepta m'ha agradat sense forn, i pels ingredients que porta té que ser tota una delícia! petons

    ResponElimina
  11. No m'he atrevit mai a fer un pastís així!!!!! Aquest deu ser boníssim!!! A veure si m'animo algun dia.....
    Petons,
    Olga

    ResponElimina
  12. Un pastís molt fresquet i lleuger per a aquestes festes!! Bones festes i bon any!! Petonets!

    ResponElimina
  13. Ohh!!Genial, un pastís de llimona i sense forn, molt interessant!!!
    A mes tinc un llimoner a casa, que per cert li hem tret moltes llimones aquest any i les que encara i queden!!
    Petons i molt Bon Any Nou!!!

    ResponElimina

Cada comentari és una alegría més, m'animeu molt a seguir cuinant!
Tots són llegits amb molt entusiasme!