dissabte, 22 de novembre de 2014

Jägerschnitzel amb Kartoffelklösse

I, ja tocava tornar per aquí. Un cop vaig arribar, ara fa tres mesos a Alemanya, vaig pensar que seria fàcil trobar receptes per compartir al blog, però entre una cosa i l'altra vaig anar deixant el blog de banda. 
Per sort em vaig trobar amb una persona que em va animar a reemprendre l'aventura culinària que feia mesos havia començat aquí, i amb el regal d'un llibre de cuina alemanya, tornaven les ganes i la motivació per seguir publicant.

Avui us porto un plat alemany que ha estat el nostre dinar, molt bo!!
Us animo a que el feu, porta una mica de temps, però el resultat ha estat boníssim!




Primer comencem amb les Kartoffelklösse (boletes de patata)...

Ingredients (per a 12 porcions)

750 gr de patates per coure
50 gr de pa ratllat
20 gr de farina
2 ous
Nou moscada
Sal

Pas a pas...

Per a fer les Kartoffelklösse (boletes de patata), primer de tot posem a coure les patates amb pell. Un cop cuites, les pelem, les xafem bé i les deixem refredar una miqueta.
Tot seguit afegim els ous, una mica de sal, el pa ratllat, la farina, i una mica de nou moscada. Ho barregem tot, se'ns quedarà una massa, amb la qual farem les boletes (d'una mida fàcil de coure, no gaire grans).
Mentrestant, posem al foc una cassola amb aigua i sal. Quan estigui a punt d'ebullició, posem les boletes de patata, que en uns 8-10 minuts estaran cuites.



I ara la carn, la Jägerschnitzel...

Ingredients (per a 4 porcions)

1 ceba
250 gr de xampinyons
4 escalopes de porc
Sal i pebre
Pebre vermell dolç
Oli 
150 gr Crème fraiche

Pas a pas...

Tallar la ceba a trossets petits, i els xampinyons a làmines, Reservar.
Agafar les escalopes, eixugar una mica amb paper de cuina, i posar-lis sal, pebre i pebre vermell dolç. I a la paella! (dir que al llibre de receptes deia cuinar-les amb margarina o oli de gira-sol, nosaltres ho hem fet amb oli d'oliva).
Al mateix temps preparem la salseta... en una paella posem la ceba, els xampinyons laminats, sal i pebre, un rajolinet d'oli i la crème fraiche, i ho cuinem a foc lent durant uns 20 minuts.

I ara a servir els plats i degustar-los!

Espero que us animeu, la cuina alemanya és molt diferent a la nostra, però té plats boníssims!

I ara no trigaré tant en passar-me per aquí!


Bon profit!




3 comentaris:

  1. Aquesta recepta me l'apunto per fer-la. Ha d'estar boníssima! A veure si penges més receptes alemanyes! El llibre de receptes està escrit en alemany? Salutacions, Anna de retallsdecuina.cat

    ResponSuprimeix
  2. He estat quatre cops a Alemanya i sempre he menjat molt bé! aquest plat m'agrada, la combinació de la carn, les boletes i els xampinyons, mmm!! espero de veritat que passis més sovint per aquí, un petonàs!

    ResponSuprimeix
  3. T'enyoràvem!!! Explica'ns, explica'ns receptes alemanyes!!!! Les esperem!!!
    Petons,
    Olga

    ResponSuprimeix

Cada comentari és una alegría més, m'animeu molt a seguir cuinant!
Tots són llegits amb molt entusiasme!