Ja porto més d'una setmana treballant...i trobo a faltar moltes coses de les vacances, però una de les coses que més enyoro són els esmorzars sense pressa. Aquells esmorzars que te'ls prepares amb tot el temps del món i els degustes a la fresca.
Per aquests esmorzars vaig preparar una melmelada de llimona. El nostre llimoner ens n'havia donat moltes i alguna cosa havíem de fer. És una confitura que poques vegades trobes a les botigues, i les marques tradicionals no en tenen, així que era llençar-se a l'aventura i a veure què passava...
El resultat va ser força bo. És una melmelada forta (abstenir-se els fanàtics de la dolçor), però molt bona, tant per una torrada, com per un pa de pessic.
Ingredients
5 llimones
Sucre (depenent de les llimones)
Un gotet d'aigua (got de tallat)
Pas a pas...
Primer de tot exprimim les llimones. Posem el suc en un pot i tota la polpa que puguem recollir (tant de l'exprimidora, com de les peles de llimona).
Pesem el suc i la polpa, i en base al pes calcularem el sucre que necessitem. Jo vaig posar el mateix pes en sucre.
En una olla es posa el sucre, la polpa de llimona, el suc i el gotet d'aigua. I a foc lent força estona...jo vaig tenir-ho durant 50 minuts, però hem d'anar controlant la textura que ens agradi més (com veieu a mi em va quedar força consistent).
Un cop ho tinguem, ho posem en pots de vidre que es tanquin hermèticament. Per aconseguir que es faci el buit, els deixarem cap per avall durant un dia.
I ja està! Així de fàcil tenim una melmelada per als esmorzars més especials!
Hola Nuria.
ResponEliminaSempre és un luxe poder gaudir d'una melmelada feta a casa i amb la fruita própia, "el no va más". Quina raó tens quan dius que l'esmorzar sense presa és tot un luxe... penso igual, són plaers que no es paguen amb diners. Petonets.
No l'he provada mai la melmelada de llimona!! però com que més aviat m'agraden poc dolces crec que m'agradaria força. Ànims amb la tornada a la feina, un petó!
ResponEliminaJo tampoc he tastat mai melmelada de llimó, però té molt bona pinta i ha de quedar molt bé per farcir pastissos. Com no tinc llimoner, ho provaré amb llimons de compra. Petons.
ResponEliminaNuria nunca la he probado pero no dudo nada de que esta buenisima¡¡
ResponEliminaBon cap de setmana
HOla Núria, Tens un blog ben dolç com el meu...em faig seguidora teva.
ResponEliminahola!!!
ResponEliminaFeta així la trobo un xic massa forta. Nosaltres vam aconseguir amorossir-la una mica fent amb les llimones el mateix que es fa amb les olives abans de confitar-les... posar-les en aigua i sal. Si tens curiositat tinc la recepta al Nototsonpostres
PTNTS
Dolça
Gràcies Glòria! Provaré la teva recepta aviat, ja que el llimoner aviat ens donarà més llimones. Et diré com m'ha quedat. Moltes gràcies per pasar-me la teva recepta :) Petons
ResponEliminaAquesta mermelada pot donar un punt àcid a molts plats! Petonets!
ResponEliminaQuina bona opció, fer melmelada de llimona! Tinc el llimoner de casa, que li acabem de treure no se quants quilos de llimones!! Provaré de fer-la, però en comptes de sucre i posaré mel.
ResponEliminaAquest estiu vaig fer melmelada de figues, amb mel i em va quedar molt bona!
M'agrada molt aquesta recepta. Com dius de melmelada de llimona no sen troba.
Una abraçada.