diumenge, 9 de febrer de 2014

Tarta de Santiago



No cal esperar el 25 de juliol per a menjar-se una Tarta de Santiago...ara és quan ve més de gust, i acompanyar-la amb un vinet dolç.

És una recepta molt fàcil i surt una tarta força gran, que teniu per berenar i esmorzar...

No m'enrotllo més i us explico com fer-la!!



Ingredients

5 ous

70 gr de mantega

250 gr de sucre glas

100 gr de farina

250 gr d'ametlla molta

Ratlladura d'una llimona


Pas a pas...

Es fon la mantega i es deixa refredar. Es baten els 5 ous amb el sucre glas, i quan estigui ben integrat afegir la farina i l'ametlla molta. Barrejar-ho bé per a que s'integrin tots els ingredients i després no quedin grumolls.

A poc a poc afegir la mantega fosa, i posar-ho a un motlle enfarinat (d'uns 24 o 26 cm).

I cap al forn...a 180 graus, durant 40 minuts.

Un cop freda...toca donar-li el toc de Santiago...la creu. Jo vaig cercar una imatge de la creu per Internet, la vaig imprimir i retallar. Es posa sobre i s'ensucra la tarta.


I ja la tenim...
Perquè esperar al juliol, si es pot menjar al febrer?







16 comentaris:

  1. Apa Núria quina casualitat!! jajajaja Jo també tinc la Tarta de Santiago perquè es programi sola d'aquí a dues horetes!! jajajajajaja Completament d'acord: no cal esperar al juliol!
    Una abraçada

    ResponElimina
    Respostes
    1. Siiiii quina gràcia m'ha fet veure la teva recepta!!!!! Petó

      Elimina
  2. No cal esperar, qualsevol dia es bo per gaudir de la tarta de Santiago. Té molt bona pinta.
    Petons.

    ResponElimina
  3. La tarta de Santiago és el meu postre pels imprevistos, sempre que hi ha un sopar organitzat a ultima hora, faig una tarta de Santiago per psotres i quedo com una reina. La teva fa molt bona cara.
    Una abraçada,

    ResponElimina
  4. És un dels meus pastissos preferits! tot el que es fet amb farina d'ametlla m'encanta!!! Petons!

    ResponElimina
  5. M'encanta la tarta de Santiago, com a filla de bon gallec. Prova de menjar-la així: poses aiguardent d'herbes en un vas de xupito i l'escampes per un tall de la tarta. Això sí, només per adults. Petons.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ho provaré Chus!!! No hi ha menors a casa, així que ho provarem segur jejee

      Elimina
  6. Una de las tartas más ricas que hay sobre la tierra, dímelo a mi que soy gallega jajajaja. Rica de verdad, un besote.

    ResponElimina
  7. una tarta divina y como bien dices ideal para cualquier momento del año.
    Peto

    ResponElimina
  8. Ostres! Saps que mai n'he fet una? Ara ja tinc la recepta! Gràcies! ;)

    ResponElimina
  9. Què bona que és, amb el gustet ametllat!! t'ha quedat perfecta! Ens veiem el 22 a TRG!! un petó!

    ResponElimina
  10. Amb lo bona que es i tan que ens la podem menjar tot l’any, t’ha quedat fantàstica
    Petons

    ResponElimina
  11. T'ha quedat perfecta!!! és una de les tartes que m'encanten!!

    ResponElimina
  12. que bo que és el pastís de Santiago... amb una mica de moscatell...mmmm ja m'hi trobo.
    Ptnts
    Dolça

    ResponElimina
  13. Núria, creus que quedaria bé amb farina sense gluten? És una tarta molt bona i com tinc una companya celíaca.....la podria fer i portar-la al cole. Ja em diràs.....
    Gràcies per endavant!!!! Petons,
    Olga

    ResponElimina
    Respostes
    1. Olga, no m'ho havia plantejat...
      Jo crec que si que quedaría bé, si només s'ha de substituir la farina i empres farina sense gluten no hi haurà cap problema. Quan ho provis fes-m'ho saber!!!!
      Molts petons

      Elimina

Cada comentari és una alegría més, m'animeu molt a seguir cuinant!
Tots són llegits amb molt entusiasme!