divendres, 27 de desembre de 2013

Bombons de praliné

 
 
Després de molts dies sense penjar cap entrada ja començava a tenir "mono", la veritat és que he estat una mica liada, i la feina m'ha fet deixar el blog una mica abandonat. Prometo no tornar-ho a fer!
 
Espero que els dies de Nadal hagin sigut bons, que hagueu menjat tot el que us hagi vingut de gust i no us hagueu barallat amb la família...hehe!!
 
Us porto uns bombons de praliné per començar a despedir l'any 2013, un any que valoro positivament, ja que em vaig animar a fer el blog, i que en general no em puc queixar. Ha estat un any normal, i això ja és bo!
 
Sé que després de les golafreries d'aquests dies veure la xocolata no serà tan agradable...però uns bombonets sempre venen de gust...
 
 
 
Ingredients
 
200 gr de xocolata negra - 55% cacau
 
 
 
Pas a pas...
 
Fonem les tauletes de xocolata al bany maria, un cop està fosa toca templar-la. Per a templar la xocolata l'hem de baixar fins a 32ºC. Jo empro una espàtula amb termòmetre incorporat. Es remena la xocolata fins aconseguir els graus desitjats, és un procés lent, ja que ha arribat a temperatures força altes i la xocolata és difícil de refredar. Així que preparem-nos per estar una bona estona remenant.
 
Un cop tenim la xocolata a 32ºC, toca posar-la en els motlles de bombons que vulguem (de silicona), posem una mica (fins la meitat) i movem el motlle per a que quedi ben estesa. Afegim una boleta de praliné i acabem de tapar amb més xocolata.
 
I...cap a la nevera! Els haurem de tenir unes 7 hores per a que quedin ben freds i durs (si és més millor).
 
Quan els traiem de la nevera, haurem de desmotllar-los. Amb molta cura ja que es poden trencar.
 
I ja tenim uns bombonets de praliné per a una sobretaula ben especial.
 
 
 
 
Gaudiu dels darrers dies de l'any!!

10 comentaris:

  1. Doncs a mi sempre em ve de gust la xocolata, i si són bombonets com aquests, és un vici a l'hora del café. Bones festes, Núria. Petonets.

    ResponElimina
  2. Bombons de praliné...a qualsevol hora venen bé!!! Petons!

    ResponElimina
  3. Nuria , crec que tots anem una mica atabalats aquests dies. Aquest bombones te una pinta que ara mateix n'agafarie un parell
    Petons i Bon Any nou.

    ResponElimina
  4. Des del tió que tinc uns motlles de bombonets moníssis. Ja tinc recepta per estrenar- los.
    Bon any
    Ptnts
    Dolça

    ResponElimina
  5. Uns bonics bombons. Enhorabona per aquest d'any de blog. Per cert, estic preparant una trobada blogaire el 22 de febrer a Tarragona. M'agradaria que vinguéssis. Ja ho publicaré al blog aviat.
    Una abraçada i una bona entrada a l'any nou!
    Nani

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Nani!!
      Gràcies! Doncs m'agradaria venir a la trobada, quan ho publiquis ja t'ho diré però faré el posible per venir ja que és una ocasió molt especial! :)
      Molts petons i bona entrada d'any!

      Elimina
  6. Fantasticos estos bombones siempre son muy bien recibidos y a todas horas¡
    Bon Any Nou Nuria
    Peto

    ResponElimina
  7. Caram quins bombonsss!!!
    No els puc pas fer,perquè de segur no arriben a la taula jejeje...
    Molts petons!!!

    ResponElimina
  8. Hola guapa, t'he conegut per la proposta de la quedada de bloggers en Tarragona i et volia venir a coneixer ja que si em deixeu, m'encantaria venir amb vosaltres!! No coneixia el teu treball, pero m'agrada moltissim! Aquests bombons estaran deliciosos!! Et diria que m'enporto un, pero segur que ja no queden! M'encanten! Petons guapa

    ResponElimina

Cada comentari és una alegría més, m'animeu molt a seguir cuinant!
Tots són llegits amb molt entusiasme!