dijous, 14 de novembre de 2013

Praliné d'avellanes

I...segueixo amb el dolç...
 
Com em dèieu als comentaris sembla que em "pirri" pel dolç, i la veritat és així. Si puc triar entre dolç o salat sempre acabo anant a la part més ensucrada de la vida, però no puc fer-hi res.
 
Fa un temps vaig comprar praliné d'avellanes per farcir uns bombons, i allà vaig començar a preguntar-me si seria possible fer-lo a casa, i la cerca va ser difícil, però finalment mirant receptes d'aquí i d'allà vaig començar a trobar el punt per poder fer el meu praliné.
 
Es necessiten moltes avellanes, però no hi ha res com que una veïna de tota la vida te'n porti cada any de la seva collita, això és un luxe!
 
Si voleu fer-vos el praliné a casa és molt fàcil, i es conserva durant mesos a la nevera. Pot ser molt útil per farcir bombons, per a un pastís...o com acompanyament d'unes galetetes per berenar com vam fer nosaltres.
 


 
 
 
Necessitem...
 
400 gr d'avellanes
 
250 gr de sucre
 
100 ml d'aigua
 
Oli
 
 
 
 
Pas a pas...
 
Posem el sucre i l'aigua en una paella com si anéssim a fer un caramel, quan comenci a desfer-se el sucre hi afegim les avellanes pelades. Deixem que es vagi consumint l'aigua i es vagin caramelitzant les avellanes.
 
Un cop estiguin ben enrossides i caramelitzades, preparem un paper sulfuritzat i posem les avellanes amb el caramel a sobre perquè es refredi.
 
Un cop fred, veurem que ens ha quedat un caramel gegant. Haurem d'anar fent trossets i tenir a punt la picadora. Hem d'estar segurs que la màquina per picar que tenim sigui forta, ja que les avellanes són força dures.
 
Anem triturant les avellanes amb el caramel i afegim una miqueta d'oli. Les proporcions d'oli no seran sempre les mateixes, hem d'anar jugant amb la textura que ens agradi més.
 
Quan tenim tot ben triturat ho posem en un pot de vidre, i se'ns conservarà a la nevera durant mesos...això sempre que duri, que a vegades és difícil.
 
 
Espero que ho proveu, i em dieu alguna coseta.
 
 

15 comentaris:

  1. Quina idea més bona per farcir bombons, i no sembla gaire difícil de fer. Suposo que les avellanes han de ser crues, no? Petons.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Si Chus, les avellanes han de ser crues...tens raó que no ho he especificat. És moooolt fàcil de fer, en molt poc temps ho tens fet, i es conserva durant mesos...farcir bombons, pastissos...mil coses!
      Petons

      Elimina
  2. Ja veig que ho més difícil es tenir una picadora que aguanti, Ha de ser boniíssim, totalment cassolà.
    Petons.

    ResponElimina
  3. una solucion casera muy buena,es una delicia el praline de avellanas¡¡
    Bss

    ResponElimina
  4. Què original, això ha de ser molt bo!! petonets

    ResponElimina
  5. Que bo aquest praliné amb el sabor de les avellanes! estic segura que untat en aquestes galetes vau fer un berenar de luxe!!

    ResponElimina
  6. Que interessant!!! No se m'hagués acudit mai fer praliné casolà!!! Deliciós! Petonets!

    ResponElimina
  7. Molt interessant! encara que per a mi tenir-ne seria pecat... !petons

    ResponElimina
  8. Sempre he sentit anomenar el "praliné" però no sabia ben bé el que era......gràcies per la idea!!!!
    Petons,
    Olga

    ResponElimina
  9. Ostres.. ha de ser molt bo, jo crec que a casa meva no duraria gaire.

    ResponElimina
  10. Això sí que és un bon praliné!!
    Ha d'estar per llepar-sen els dits!!
    Un petó des de la meva cuina http://cuinanatura.blogspot.com.es/

    ResponElimina
  11. Praliné casolà...no n'havia vist mai cap recepta! Quedem definitivament enllaçades! Petons!

    ResponElimina

Cada comentari és una alegría més, m'animeu molt a seguir cuinant!
Tots són llegits amb molt entusiasme!