dimarts, 17 de setembre de 2013

Pa de pessic de llimona i ametlla

Aquest estiu va donar per fer més d'una recepta, i aquí us porto la última que vaig fer el mes d'agost. Com sabeu teníem llimones del nostre llimoner i havíem d'exprimir-nos el cervell i veure que podíem fer amb elles.
 
El resultat va ser un pa de pessic de llimona. Però el toc realment esponjós li va donar l'ametlla mòlta, va ser la clau per a que quedés d'allò més bé. I va ser un pa de pessic que ens va acompanyar per esmorzar i berenar.
 




 
Us explico com fer-lo...
 
 
Ingredients
 
1 iogurt natural (no llencem el potet que serà la nostra mesura)
 
3 ous
 
2 mesures (de iogurt) de Sucre
 
1 mesura (de iogurt) d'Oli
 
2 mesures de farina normal
 
1 mesura d'ametlla mòlta
 
1 sobre de llevat
 
1 llimona
 
(Pinyons i sucre per decorar, o el que es vulgui)
 
 
 
 
Pas a pas...
 
Primer de tot pelem la llimona i retirem tant com es pugui la part blanca. Triturem la llimona amb el iogurt fins aconseguir que la llimona estigui integrada al iogurt. La deixem a part.
 
En un bol batem els 3 ous amb les dues mesures de sucre (del iogurt que hem emprat), fins que blanquegi. Hi afegim l'oli, i el iogurt que hem triturat amb la llimona. Seguim barrejant.
 
I per acabar, afegim l'ametlla mòlta (sense tamisar), i la farina i el llevat, que si que tamisarem.
 
Quan estigui tot ben integrat, ho posem en un motlle i cap al forn.
 
Jo ho vaig tenir 25 minuts a 160ºC.
 
 
Queda molt esponjós, i la llimona li dóna un toc molt bo, sense ser molt fort. Us recomano que el proveu!
 
 
 
Aprofito per donar les gràcies a tots els que aneu llegint el blog i m'animeu per seguir fent "cosetes a la cuina", m'engresca moltíssim!
 
 
 

10 comentaris:

  1. Boníssim! ara m'ahagués anat molt bé un tallet per acompanyar el cafetó!

    ResponElimina
  2. Molt ben pensat, Nuria. M'agradat molt aquest toc que li ha de donar amb tota la llimona i no només fent servir la ratlladura, com és l'habitual. Jo també en menjaria un tall ara mateix. Ptnts.

    ResponElimina
  3. Un esmorzar i berenar de luxe!! com tu dius l'ametlla dóna un toc als pans de pessic, eh?? i la llimona també, com no!! Un petó!

    ResponElimina
  4. Aquests cocs amb iogurt són sempre un èxit, i el perfum del llimó li ha de donar un toc deliciós. Ara mateix m'apuntaria a berenar! Petons.

    ResponElimina
  5. En faig un de molt similar, poso la ratlladura de llimona però no poso el suc, la propera vegada provaré així. Es veu molt esponjós
    Petons

    ResponElimina
  6. Hola Núria un pa de pessic dels de tota la vida. Imagino la flaire de llimona! Amb la llimona trinxada no ho he provat però ho faré. Fins aviat!

    ResponElimina
  7. Nuria un pa de pessic molt bo i sa¡¡
    Bon cap de setmana
    Peto

    ResponElimina
  8. Quin pa de pessic més bo!! Hauré de provar-lo amb l'ametlla mòlta! Sempre l'he provat amb farina normal i ja m'ha encantat.. Hauré de provar-ho! M'apunto la recepta ^^

    Molts petons! :D

    ResponElimina
  9. Us animo a que ho proveu amb tota la llimona, el toc és molt bo, i no queda tant fort com pugui semblar :)

    ResponElimina
  10. Quina bona pinta, amb aquests pinyonets per sobre.
    M'agradaría fer-lo un día que tingui convidats, intentaré cambiar el sucre per mel.
    Una abraçada.
    Bona entrada d'any nou!!

    ResponElimina

Cada comentari és una alegría més, m'animeu molt a seguir cuinant!
Tots són llegits amb molt entusiasme!