dimarts, 18 de juny de 2013

Cupcakes amb frosting de maduixa

Avui us porto un pastisset que darrerament s'ha posat molt de moda: el cupcake. L'altre dia m'havien convidat per esmorzar amb unes persones especials i volia sorprendre'ls, vaig pensar que uns cupcakes sempre són llaminers tan a la vista com al paladar.

Aquesta vegada vaig fer el frosting de maduixa, ja que normalment el faig de vainilla. 



Però bé...comencem!

Posem-nos el davantal!


Ingredients per a la base dels cupcakes:

120 gr de farina

140 gr de sucre

1/2 sobre de llevat en pols

40 gr de mantega

125 ml de llet (jo sempre utilitzo desnatada)

1 ou

1 cullereta d'extracte de vainilla


Pas a pas...

Es posa la farina, el sucre, el llevat i la mantega en un bol. Es barreja fins que està tot ben integrat.

Poc a poc anar afegint la mitat de la llet, i anar batent fins que la llet està del tot integrada a la massa.

Es bat l'ou, l'extracte de vainilla i l'altra meitat de la llet en un altre bol; i tot seguit, afegir a la massa anterior. Barrejar bé.

Es posa la massa a les càpsules de paper per a magdalenes, però no s'omple del tot, ja que els cupcakes no han de ser molt alts per a poder posar el frosting.

I...cap al forn: uns 25 minuts a 180ºC.




Ingredients per al frosting de maduixa:

120 gr de mantega

240 gr de sucre glas

50 gr de melmelada de maduixa


Pas a pas...

Es posa en un bol la mantega i el sucre i es bat fins que quedi una massa homogènia. Aquest pas és molt més fàcil si es té una batedora elèctrica... o un bon braç!!

Un cop tenim el sucre i la mantega units hi afegim la melmelada (que pot ser del gust que ens agradi més).

Ja tindríem el frosting de maduixa...si es vol es pot posar colorant per fer-los més atractius a la vista.

Jo vaig posar també cireretes confitades.



Un cop les bases dels cupcakes són ben fredes, agafem el frosting i el posem en una màniga pastissera...i aquí ja al gust de cadascú i a alliberar la creativitat...que per això també serveix la pastisseria.




I ara ja...a degustar-los!

2 comentaris:

  1. Espectaculars , magnífica presentació i millor sabor .
    Ja els hi agradaria a molts professionals.

    Així que endavant , això no para ningú .

    Enhorabona

    ResponElimina
  2. Molt bonics! i segur que boníssims

    ResponElimina

Cada comentari és una alegría més, m'animeu molt a seguir cuinant!
Tots són llegits amb molt entusiasme!