dilluns, 27 de maig de 2013

Taronja confitada

Ahir era una d'aquelles tardes que vols fer alguna coseta a la cuina, però no vols passar-t'hi gaire estona...vaig anar a la cuina i hi havia una taronja, i vaig pensar que fer taronja confitada era una bona idea.
 
És una recepta força fàcil, tot i que tothom pensi el contrari. I, a més ho pots conservar durant mesos a la nevera, ja que el seu propi almívar fa de conservant. Sempre pot anar bé tenir-ne, ja sigui per una visita inesperada o per guarnir un postre...
 
 
 
 
 
Posem-nos el davantal!
 
 
Ingredients
 
Taronja o taronges (les que vulguem)
Aigua
Sucre (no es pot especificar una quantitat exacta, ara veureu perquè)
 
 
Pas a pas...
 
Primer de tot netegem molt i molt bé la pell de les taronges que anem a confitar. Ha d'estar ben neta, ja que no traurem la pell.
 
En una olla posem una mica d'aigua i la posem al foc perquè comenci a bullir. Mentrestant, tallem les taronges a rodanxes (també es pot fer la rodanxa per la meitat, com si fos una mitja lluna). Jo les vaig tallar d'un gruix de mig centímetre aproximadament, ja que si les fem molt primes se'ns poden trencar al bullir-les.
 
Es posen les rodanxes a l'aigua bullint. Quan portin 5 minuts bullint, es treuen i es deixen en un plat. I, quan han passat 2 o 3 minuts, es tornen a posar dins l'aigua a bullir 5 minutets més. Aquest pas de bullir-les és important perquè la part blanca de la taronja no amarguegi.
 
Un cop han passat els 5 minuts de la segona tanda d'ebullició, les traurem de l'aigua i pesarem. Les pesem un cop bullides!
 
En funció del pes de les rodanxes de taronja necessitarem més o menys sucre: el sucre serà una part i mitja del pes de la taronja bullida. És a dir, si un cop pesem les rodanxes el pes és de 200 gr., necessitarem de sucre 200 + 100 = 300gr. Si el pes fos de 250gr., necessitaríem 250 + 125 = 375 gr. de sucre. El sucre sempre anirà en funció del pes de la taronja!
 
Un cop sabem quant sucre necessitem, el posem en una olla; i posem aigua fins a cobrir el sucre, i les rodanxes de taronja.
 
Ho posem a foc baix, durant uns 30 minuts. Tot i així, és millor anar controlant, pot ser més temps o menys.
 
Un cop ho tenim, amb una rasera posem la taronja confitada en un pot junt amb l'aigua amb que l'hem bullit, que serà com un almívar.
 
Quan sigui fred, cap a la nevera...i ja tenim quelcom ben dolç i bo a mà!
 
 
 
 
* Suggerència: fondre una mica de xocolata negra al bany maria, i sucar les rodanxes...
 
 

2 comentaris:

  1. Sòn ideals per decorar un pastis !! Tinc un pastis fet amb taronja confitada al blog que es bonissim. Ara hem recordes que n'hauria de fer un pot almenys. L'almibar que sobra va molt bé per mullar pastissos.
    petons

    ResponElimina
  2. Gràcies Quima!
    Si, és un recurs molt pràctic i l'almívar que sobra queda d'allò més bé! Jo tinc el pot a la nevera pel mai se sap...

    ResponElimina

Cada comentari és una alegría més, m'animeu molt a seguir cuinant!
Tots són llegits amb molt entusiasme!