Feia temps que volia provar de fer un pastís fred i sense forn, i al final va arribar el dia. El cap de setmana passat vaig fer un pastís de llimona, amb el suc de llimones del llimoner de casa. És un luxe poder fer suc amb els fruits dels arbres de casa, que has vist créixer. A mi m'encanta!
Com veureu aquest pastís és molt fàcil de fer i com a presentació queda molt bé, això si s'ha de comptar que es necessiten dos dies per a fer-lo. Així que s'ha de fer el dia d'abans.
Ingredients
Base de galeta
Un paquet de galetes Maria
60 gr de mantega
Part central
450 ml de llet evaporada
450 gr de llet condensada
200 ml de suc de llimona
Gelatina
3 fulles de gelatina
100 gr de sucre
100 ml d'aigua
100 ml de suc de llimona
2 gotes de colorant en gel (groc)
Per a fer la base de galeta, agafem totes les galetes d'un paquet (rulo) i les triturem. Desfem una miqueta al foc la mantega i ho barregem bé. Ho posem a la base del motlle que emprarem, ho aixafem bé...i cap a la nevera per a que agafi una mica de consistència.
Ara toca fer la part central del pastís...
Exprimim llimones fins aconseguir gairebé un got (uns 200 ml). En un bol posem la llet condensada i la llet evaporada i les barregem bé amb una batedora. Tot seguit afegim el suc de llimona i veure'm que qualla una mica. Posem aquesta barreja sobre la base de galeta i a la nevera durant 24 hores.
Passat un dia podem fer la part de gelatina.Posem en remull les 3 fulles de gelatina. Mentrestant en un cassó posem l'aigua, el sucre i el suc de llimona, i ho escalfem a foc suau. Quan el sucre s'hagi dissolt del tot ho apartem del foc i afegim les fulles de gelatina (ara és el moment de posar colorant si es vol). I, ho deixem refredar.
Quan estigui una mica més fred ho posem sobre del pastís que teníem a la nevera. I ara per a que es faci millor, el deixem al congelador durant unes 3 hores.
I tenim un pastís boníssim, i uns postres molt lleugers per digerir millor.
* La llet evaporada és molt més lleugera que la nata, es digereix molt bé.